Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

SOS Poederkot vraagt lokaal bestuur dringend om plan mega-bouwproject Poederkot negatief te adviseren

ontwerp Poederkot

De ontwikkelingsplannen voor Poederkot hebben even stilgelegen.  De bouwheer moest nog een milieueffectenrapport (MER) opmaken. Dat is recent ingediend.  De bekende actiegroep SOS Poederkot dringt bij het Herentalse stadsbestuur (N-VA-cd&v) aan dat MER negatief te adviseren.

Het stadsbestuur besliste 2 jaar geleden om de lopende vergunningsaanvraag voor het mega-woonproject Poederkot per direct stop te zetten. Projectontwikkelaars Durabrik en Miix  uit Gent hadden die aanvraag ingediend  voor de eerste fase van hun zgn. ‘verkaveling-nieuwe-stijl’ op de beboste site van de vroegere munitiefabriek Poederkot aan Wuytsbergen-Ekelen.

De stad verzocht dat de bouwheren de MER-studie niet beperken tot de eerste aangevraagde fase voor 152 wooneenheden, maar meteen al uitbreiden naar fases 2 én 3. Die zouden in de komende decennia nog eens zo'n 300 wooneenheden realiseren.   

In die studie moeten wettelijk ook de effecten op mobiliteitsvlak, waterhuishouding, biodiversiteit, geluidsimpact en ruimtelijke inpassing in de bestaande wijk Wuytsbergen-Ekelen worden opgenomen.

Wordt vervolgd.

Actie SOS Poederkot in 2022

Actie SOS Poederkot in 2022

Poederkot project : totaalbeeld 2022

Poederkot project : totaalbeeld 2022

Wuytsbergen-Ekelen, Herentals, België

ontwerp Poederkot

Deel dit artikel